Showbiz

Voditelj ekspresno dobio otkaz na BBC-ju zbog objave o kraljevskoj bebi

0

BBC je dao otkaz voditelju Dannyju Bakeru nakon uvredljive objave o kraljevskoj bebi, prenose britanski mediji.

“Upravo sam dobio otkaz”, napisao je kratko Baker na Twitteru i dodao opasku o “crvenom umaku” koja se odnosila na segmente emisije 5 Live koju je dosad vodio na BBC-ju, tijekom kojih bi pitao goste kakav umak najviše vole u sendviču.

“Doslovno su me bacili pod bus”, napisao je još ogorčeni voditelj nakon otkaza.

“To je bila ozbiljna pogreška u prosudbi i protivi se vrijednostima koje mi kao postaja želimo utjeloviti. Danny je briljantan voditelj, ali više neće predstavljati tjednu emisiju kod nas”, izjavili su s BBC-ja za The Sun.

Podsjećamo, Baker je objavio fotografiju na kojoj muškarac i žena poziraju ispred bolnice držeći za ruke majmunčića u odijelu. “Kraljevska beba napušta bolnicu”, napisao je u opisu fotografije.

Mnogi su, zbog Meghaninog porijekla, ovu objavu proglasili rasističkom. Nakon brojnih komentara i reakcija, Baker je uklonio fotografiju i ispričao se, i to nekoliko puta.

“Sorry, moja smiješna slika gospodičića u finom odijelu je neke razljutila. Nikad mi to nije ni palo na pamet jer mi um nije bolestan”, napisao je na Twitteru. “Maknuo sam je čim su se javili oni koji su bili dovoljno dobri da mi ukažu na moguće konotacije. I to je to”, dodao je, sada već bivši, BBC-jev voditelj.

Bijesni Britanci nakon toga su na društvenim mrežama počeli tražiti njegovu ostavku. “BBC, što se čeka?”, pisali su, a BBC je veoma brzo nakon toga donio odluku o otkazu.

Iz palače se nisu oglasili.

Trebali su ispasti u skupini, a onda ih je pogurao pošteni Ajaxov neprijatelj

Previous article

Ljudi u crnom i kombiji: Zagrepčane iznenadio prizor na krovu garaže usred noći

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Showbiz