Zanimljivosti

TV kanal objavio intervju s mrtvom pjevačicom pa postao predmet sprdnje

0

TV kanal ruskoga ministarstva obrane postao je predmetom poruge nakon što je “Zvezda” na svojoj internetskoj stranici objavila intervju s opernom pjevačicom koja je umrla prije nekoliko godina.

TV kanal “Zvezda” je objavio da je njihov novinar razgovarao s Elenom Obrazcovom na pokopu kontroverznog novinara Sergeja Dorenka tijekom vikenda, izvijestili su neovisni ruski mediji.

Dorenko, koji je ranije bio pristaša, a potom kritičar predsjednika Putina, poginuo je prošli tjedan u automobilskoj nesreći u Moskvi.

“Zvezda” u tekstu citira Obrazcovu koja, navodno, kaže da je riječ o “beskompromisnome novinaru” koji je “ili govorio istinu ili nije uopće govorio”.

No ubrzo su korisnici Twittera i ostalih društvenih mreža shvatili da je operna diva preminula još 2015. godine. 

“Zvezda” je najprije izmijenila priču. Citate je pripisala Obrazcovljevoj kćeri, no na kraju ih je u potpunosti uklonila s internetskih stranica, prenosi neovisni internetski TV kanal Drozd.

Članak je nestao i iz cash memorije Googlea, no brojni su ga korisnici ipak prethodno sačuvali.

U tekstu stoji da je intervju, navodno, nastao na moskovskome Trojekovskoje groblju na kojemu je Dorenko pokopan 12. svibnja.

Kasnije su mediji prenijeli da je pokop odgođen jer je kći pokojnoga novinara zatražila da se obave dodatni nalazi na tijelu njezina oca.

“Zvezda” otprije nosi neslavan epitet tvornice lažnih vijesti, a ovaj je skandal nova prigoda kritičarima da je i dalje ismijavaju na Twitteru.

“Mrtvi pokapaju mrtve. Tako je puno simbolike posljednjih dana”, napisao je online aktivist Saša Sotnik, vjerojatno aludirajući na pad predsjednika Putina na hokeju.

Neki su Rusi iskoristili prigodu da vlastima upute kritiku i sugestiju, osobito u kontekstu novoga zakona koji zabranjuje lažne vijesti.

“Vrijeme je da se taj zakon primijeni, ali, čekajte, pa on se ne odnosi na sve medije”, sarkastično je napisao jedan korisnik Twittera. 

“Zvezda” se ispričala zbog netočnog izvješća, dodajući da će ispitati incident i kazniti odgovorne.

“TV kanal Zvezda i službeno se ispričava… svima koji su možda doveli u pitanje istinitost izvještavanja”, stoji u priopćenju.

Živite na selu? Veće su šanse da imate problema s viškom kilograma

Previous article

U tijeku bespoštedna borba s nabujalim rijekama: Na Korani i Kupi i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, a vodostaji ne prestaju rasti

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *