Hrvatska

Stiglo pismo predsjednice Kolinde oboljeloj Niki Antolos: Malo tko bi bio zadovoljan odgovorom…

0

Niki Antolos (29), bivšoj pjevačici grupe Feminnem, dijagnosticirana je multipla skleroza, teška autoimuna bolest središnjeg živčanog sustava. Njezino zdravstveno stanje varira i često trpi velike bolove kod kojih oboljelima pomaže medicinsko ulje kanabisa. Budući da ga bolesnici ne mogu legalno nabaviti u Hrvatskoj, Nika je digla svoj glas i uputila pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović s napomenom da ulje ne želi ilegalno kupovati u Sloveniji. Stigao je odgovor nadležnih institucija koji je objavila u cijelosti, piše Gloria.hr

‘Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i gospodina Kujundžića, točnije ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala, predsjednice, što ste odgovorili posebno napisanom porukom, a ne kopijom, te srcem poslušali nas vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života. Pratiti ću i nadalje javno sve što se događa,nastaviti iznositi činjenice i vikati ‘problem’ kad on jest. Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje Vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve što i činimo. Hvala’, napisala je Nika Antolos na društvenim mrežama pokraj fotografije dopisa koji je iz nadležnih institucija stigao na njezinu adresu.

Pismo je objavila u cjelosti:

Poštovana gospođo Antolos, prije svega dopustite mi izraziti iskreno suosjećanje zbog vašeg zdravstvenog stanja. Primila sam vaše pismo i u potpunosti razumijem vašu situaciju koju posebno teškom čini vaše majčinstvo i vaša opravdana i razumljiva želja da svojoj djevojčice pružite svu pažnju koju ona traži i zaslužuje. Nažalost, u Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobnom tešku fizičku bol. Stoga nastojim u potpunosti sagledati problem o kojem govorite i potrebu da se svima vama olakša situacija. Pritom podsjećam na činjenicu da predlaganje ili izmjena zakona nisu u nadležnosti Predsjednice Republike. No, nastavit ću pratiti ovaj problem i u skladu sa spomenutim ovlastima nastojati pridonijeti pronalaženju rješenja u odnosu na odgovorna državna tijela i u skladu s komparativnom praksom modernih i razvijenih država. Ukoliko imate potrebu iznijeti odgovarajuće podatke ili činjenice, uvijek ste dobrodošli u mojem uredu, s poštovanjem, Kolinda Grabar Kitarović.

Iz Ministarstva zdravstva odgovorili su kako su zbog male potražnje i potrošnje u proteklom razdoblju određene količine uvezenih pripravaka ulja na bazi kanabisa po isteku roka valjanosti morale biti uništene, te iz navedenih razloga nove količine nisu bile naručene te da je u tijeku postupak uvoza novih količina. 

Krvava rijeka potekla ruskim selom/ Zaprepašteni stanovnici zabrinuti za zdravlje: ‘Smrad je nepodnošljiv’

Previous article

HRT opisao Dublin kao mračan i negostoljubiv, pa pitao Hrvate hoće li se vratiti

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hrvatska