Strane zvijezde

Slavni glazbenik uhićen u New Yorku: Iza rešetaka završio zbog optužbi za spolno zlostavljanje

0

R&B zvijezda R. Kelly uhićen je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News.

O optužbama protiv pjevača za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV, a emitiran je u siječnju.

Prema izvorima, glazbenika su u Chicagu uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost.

Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers, jednom od osoba koje optužuju R. Kellyja. Njezina odvjetnica Gloria Allred tad je rekla kako je  Rodgers izvršila svoju dužnost “pružanja informacija”.

Rodgers je tužila Kellyja pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom.

Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

– Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao. Kad sam spoznala vlastitu vrijednost, znala sam da moram otići – izjavila je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju.

Do sad su se sve optužbe protiv Kellyja odnosile na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sudom u Chicagu.

R. Kelly u veljači je optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljanje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina.

Pjevač se izjasnio kako se ne osjeća krivim.

Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljanje za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama R. Kelly se u lipnju izjasnio da nije kriv.

Broj stogodišnjaka vrtoglavo raste, a udio žena nemjerljivo je veći nego što je muškaraca

Previous article

Roditelji i dijete u komi. Čekali su na naplatnima kad je na njih naletio BMW

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *