Zanimljivosti

Senzacionalne snimke iz šume kod Novog Vinodolskog: ‘Mama medvjedica i dva mladunca mirno su šetali, oduševili su me’

0

Susret za pamćenje. Tim riječima opisuje nam dipl. ing. šumarstva Zoran Turkdogađaj kojem je u ponedjeljak oko 13 sati imao nazočiti na šumskom predjelu Rušice, području u sastavu šumarije Novi Vinodolski.

Vraćajući se sa svog redovitog obilaska terena u reviru Vučjak zamijetio je nešto nesvakidašnje. Cestom je lagano koračala majka medvjedica a poslušno su je pratila njena dva mala medvjedića.

– Majka je bila vrlo pažjiva i budno ih je pratila s obzirom da su oni još bebe i polako hodaju. Zato sam i stigao sve slikati i snimiti sa sigurne udaljenosti, iz automobila – govori Turk.

Kaže kako medvjedice mlade nose između 28 i 32 tjedna, a rađaju se u brlogu tijekom zine. Kada se rode, ove buduće moćne životinje teže svega 350 grama. S majkom provode prvu godinu života, a idućeg proljeća nastavljaju samostalno.

Zoran Turk

– Iako do proljeća medvjedići već dovoljno stasaju da mogu s majkom napustiti brlog, medvjedica ih tijekom toplog dijela godine još podučava kako tražiti hranu i priprema za snalaženje u medvjeđem životu. Bio je to stvarno rijedak prizor kojem sam imao priliku nazočiti i na tome sam im zahvalan – kaže šumar iz Novog Vinodolskog.

Kineski premijer u Zagrebu: ‘Hrvatska je lijepa zemlja… Čestitam vam na uspjehu na SP-u u Rusiji! Za vas je navijalo pola milijarde Kineza’

Previous article

Maja je hrvatska državljanka, ali u domovinu – ne može! Stigla je na granicu i ostala u šoku nakon susreta s graničnim policajcem

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *