Hrvatska

Razigrano jato dupina oduševilo sretnike koji su ih vidjeli izbliza

0

Taman što su mnoge uznemirile snimke morskog psa snimljenog u makarskom i korčulanskom akvatoriju, stiže vesela pa i romantična vijest: dupini nam se igraju “ispred nosa”, piše Slobodna Dalmacija.

Na sto metara od kraja, od splitskog kupališta Bačvice, pa sve ispod Katalinićevog brijega, preko Gradske luke i dalje u smjeru Sustipana i Kaštelanskog zaljeva, veliko je i razigrano jato dupina priredilo pravi spektakl za sve sretnike koji su se zatekli u blizini odlazeći na kupanje pasarama i gliserima, a i poznati turistički brod, “gusarska drvena karaka”, imao je priliku impresionirati turiste neočekivanim i dojmljivim prizorima.


Snimio: Duje Klaric / CROPIX

Premda nije rijetkost da se dupine snimi na ovoj ruti, ipak ih se rjeđe vidi u ovako velikom jatu i raspoložene za dugo igranje.

Brodicama su prilazili na metar-dva od prove, kao da žele pozirati.

U jatu se razaznala i beba dupina, mladunče tamnije sive boje, koje je izmamilo posebne emocije.

– Nisu samo lijeno plivali, žustro su poskakivali oko brodova, predivno nešto! – komentiraju oduševljeno svjedoci, piše Slobodna Dalmacija.

Autom sletjeli s ceste u provaliju, izvlačili ih vatrogasci, jedna osoba poginula, dvije su helikopterom prebačene u splitski KBC

Previous article

Osječki spektakl za mlade katolike/ Na koncertu duhovne glazbe više od tisuću ljudi: Svi smo slavili Boga, molili smo se za zaštitu braka

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hrvatska