Showbiz

Princ Harry imenom sina odao veliku počast svom djedu: “On to nikad nije smio”

0

Britanci tvrde da je princ Harry odabirom imena Archie Harrison Mountbatten-Windsor odao veliku počast svojoj pokojnoj majci, princezi Diani, i djedu, princu Philipu.

Naime, jedan od predaka princeze Diane bio je Archibald Campbell, deveti grof od Argylla. Živio je od 1629. godine do 1685. godine i bio je škotski protestantski vođa, pogubljen jer se protivio Jamesu II. Međutim, dok tu poveznicu Britanci tek nagađaju, čast ukazana princu Philipu mnogo je snažnija.

Naime, Harry i Meghan sinu su dali prezime Mountbatten-Windsor, od čega je Mountbatten Philipovo prezime. Kraljevski potomci nisu smjeli nositi njegovo prezime od 1952. godine kada je kraljica proglasila da će djeca nositi samo kraljevsko prezime Windsor.

Ta odluka je navodno razbjesnila princa Philipa. “Samo sam ameba”, navodno je rekao kad je saznao da njegova djeca neće smjeti nositi njegovo prezime te se ljutio tvrdeći da je jedini muškarac u zemlji kojemu to nije dozvoljeno.

1960. godine kraljica mu je izašla u susret. Dogovoreno je da će njezini direktni potomci, osim onih koji budu nosili kraljevske titule Njihovo visočanstvo ili princ i princeza, nositi prezime Mountbatten-Windsor. Harry i Meghan su tako odabirom ovog prezimena odmah dali do znanja i da njihov sin neće nositi titulu.

“Mislim da će vojvoda od Edinburgha biti oduševljen njihovim odabirom. Archie je divno ime, ali činjenica da su mu dali prezime Mountbatten-Windsor… Princ Philip nikad nije smio davati djeci svoje prezime. Mislim da je to divan način iskazivanja časti Harryjevom djedu”, rekla je Penny Junor, autorica koja se bavi kraljevskom obitelji.

Ljudi u crnom i kombiji: Zagrepčane iznenadio prizor na krovu garaže usred noći

Previous article

Pravi presedan: On je jedini chef nekinez u nekoj kineskoj zalogajnici u Europi. I glavni je kuhar u Jing Yuan Tea House bistrou

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Showbiz