Zanimljivosti

Pogledajte luksuznu zgradu u elitnom dijelu Milana u kojoj su opljačkali Perišića

0

Neugodno iznenađenje dočekalo je našeg reprezentativca Ivana Perišića kad se s obitelji vratio u svoj stan u talijanskom Milanu i shvatio da je opljačkan, a zanimljivo je da je lopov novac i druge dragocjenosti ostavio netaknutima. Također je potrebno napomenuti da je u stan, osim Perišićeve obitelji, imala pristup samo njihova spremačica, te da se stan nalazi u luksuznom dijelu Milana i posljedično ima jako dobro osiguranje.

Zgrada u kojoj živi Perišić je pod 24-satnim nadzorom, a radi se o luksuznom kompleksu Bosca Vertikale u širem centru Milana u poslovnoj zoni Porta Nuova. Perišić nije jedina slavna osoba koja je ovdje našla svoje utočište, a svojevremeno je u istom kompleksu živio i Fabrizio Corona. 

Rezidenciju, čije ime u prijevodu znači Vertikalna šuma, čine dvije zgrade, visine 111 i 76 metara, a u njima je zasađeno oko 900 stabala na terasama ukupne površine od 8.900 metara, kao i 500 grmova i čak 11 tisuća drugih biljaka koje ove zgrade zaista pretvaraju u pravu šumu. 

Zgrade su projektirali arhitekti iz Boeri Studija, uz suradnju mnogobrojnih botaničara, a ukupna površina zgrada, koje su otvorene 2014. godine iznosi 360.000 kvadratnih metara. Cilj ovakve gradnje je bio smanjenje ugljikova dioksida i povećanje kisika, a biljke također štite od buke, prašine, ali i pomažu u održavanju temperature. Zgrade su samoodržive jer koriste energiju iz solarnih panela, a biljke se zalijevaju filtriranjem otpadnih voda. 

Ipak, život u luksuznoj rezidenciji u jednoj od najelitnijih zona u Italiji nije jeftin, pa se tako cijene stanova kreću oko 10 tisuća eura po kvadratnom metru, navodi stranica posvećena arhitekturi greenroofs.com. Tako se primjerice stan od 200 kvadrata prodaje za dva milijuna eura. 

Ne čudi tako da je ovaj kompleks postao dom onima dubljeg džepa pa je tako osim Perišića ovdje živio i nogometaš Felipe Melo, brazilski reper Lorenzo Carvalho, dizajner Diego Dolcini, a tijekom svog bijega iz Portugala, tu je svoje mjesto našao i bivši muž naše Nine Morić, Fabrizio Corona. 

Mandžo otkrio glavni i jedini razlog napuštanja Vatrenih/ Da se to nije dogodilo, i danas bih igrao za Hrvatsku

Previous article

Dok svi bruje o njegovoj aferi, Harry i Rita pali jedno drugome u zagrljaj/ Pjevačica nije mogla sakriti uzbuđenje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *