Hrvatska

Nevjerojatni prizori: Snijeg na Sljemenu još uvijek pada, a nadležne službe neumorno uklanjaju stotine stabala koja su pala na Sljemensku cestu

0

Hladna fronta koja je ovih dana stigla na naše područje donijela nam je olujno nevrijeme i kišu, a u višim predjelima čak i snijeg. Iako nam se kalendarski bliži ljeto, prizorom smo i dalje u zimi. Tako prilično nadrealno za sredinu svibnja izgledaju četiri centimetra snježnog pokrivača na Sljemenu, piše Jutarnji.

Kako je u srijedu poslijepodne javio Ured za upravljanje hitnim situacijama, Sljemenska cesta koju čiste Hrvatske šume još uvijek je prohodna samo za specijalizirana i vozila hitnih službi, stoga je i dalje obustavljena autobusna linija 140 prema Sljemenu.

Ipak, ovi nevjerojatni uvjeti za sredinu svibnja nisu zaustavili fotoreportera Cropixa Damira Krajača koji se uspio probiti na vrh Medvednice i snimiti fascinantne kadrove snježne idile.

Zagreb, 150519.
Sljeme.
Snijeg zabjelio vrh Sljemena.
Na fotografiji: snjeg na Sljemenu.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Podsjećamo, na Sljemensku cestu je tijekom nevremena palo više od 500 stabala, a u tijeku je sanacija potencijalno opasnih stabala, zemljanog materijala i snijega koji trenutno pada.

Nakon što se steknu uvjeti za sigurno prometovanje, Policijska uprava zagrebačka će Sljemensku cestu otvoriti za sav promet, odnosno liniju javnog prijevoza, javljaju iz Ureda.

Ivan Milat smrtno je bolestan: Notorni serijski ubojica hrvatskih korijena u Australiji je ubio sedam ljudi, u zatvoru je od 1996. godine

Previous article

Plenkovića pitali je li Ćiro član HDZ-a: “Ako i nije – ko da je”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hrvatska