Crna Kronika

Muškarac sa splitskog područja ucjenjivao par koji je posvojio njegovo djete: Svakodnevno ih uznemiravao porukama, a onda su krenule i prijetnje

0

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu traži produljenje istražnog zatvora za 37-godišnjaka sa splitskog područja jer je ucjenjivao bračni par koji je posvojio njegovo dijete, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon provedenih dokaznih radnji, protiv njega je podignuta optužnica zbog pokušaja iznude 1500 kuna te tužiteljstvo smatra kako mu treba onemogućiti obranu sa slobode, nego mora ostati na Bilicama.

Tereti se da je od početka veljače do sredine travnja ove godine svakodnevno preko društvene mreže i SMS poruka uznemiravao bračni par koji je posvojio njegovo dijete.

Osim toga, ozbiljno je zaprijetio zakonitom ocu svog djeteta da će nastaviti s njegovim daljnjim uznemiravanjem ako mu hitno putem poštanske dostave ne pošalje 1500 kuna. To mu nije bilo dovoljno te je prijetio i kako će početi uznemiravati dijete, čiji je biološki otac.

Preko svoga mobitela žrtvi je poslao SMS poruke sa svojim podacima radi dostave novca. Otac je primio SMS poruke, ali novac nije uplatio ni dostavio optuženome.

Državno odvjetništvo traži produljenje istražnog zatvora zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovno gnjaviti bračni par i maloljetno dijete.

Osim toga, smatraju kako bi mogao nastaviti s činjenjem drugih kaznenih djela jer je višestruko osuđivan otprije te ima izvadak iz kaznene evidencije na dvije stranice spisa, piše Slobodna Dalmacija.

Vrijednu sliku poznatog hrvatskog autora pronađenu na Njuškalu ponovno će svi moći vidjeti: Prodavač važnog djela otkrio policiji gdje ju je kupio

Previous article

Britanski princ Edward stigao u Split: Posjetio je Dioklecijanovu palaču i dotaknuo palac Grgura Ninskog, oduševila ga je pjesma klape Šufit

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Crna Kronika