Lifestyle

Lista 100 najboljih jela na svijetu, ćevapi pri vrhu

0

Na Tasteatlasu (www.tasteatlas.com), svjetskom atlasu hrane, objavljena je lista 100 najboljih jela na svijetu.

Lista je sastavljena kompiliranjem dosad objavljenih popisa najboljih jela u raznim medijima, te anketiranjem profesionalaca iz svijeta hrane.

Čak dva hrvatska jela našla su se na listi: brudet i fiš paprikaš. No više od njih, pri samom vrhu ljestvice, nalaze se bosanski ćevapi. Uz svako jelo stoji preporuka kritičara gdje na svijetu je najbolje pojesti pojedino jelo, pa se tako najbolji ćevapi na svijetu prema TasteAtlasu jedu u Ćevabdžinici Željo u Sarajevu.

Kako su plasirana hrvatska jela te koja jela vode na listi pogledati možete ovdje: https://www.tasteatlas.com/tag/top100?orderby=rating.

*Hrvatska tradicionalna jela*

Ako vas netko nekad pita “koja su to Hrvatska tradicionalna jela”, sad ćete imati odgovor. Listu od stotinjak sjajnih tradicionalnih hrvatskih jela, pića, sireva i namirnica možete pogledati na adresi: https://www.tasteatlas.com/croatia

Najpopularnije hrvatsko jelo prema TasteAtlasu su štrukli, a najbolje ocijenjen je šaran u rašljama. Najbolje ocijenjeni proizvodi su slavonski kulen, istarski pršut, neretvanska mandarina i paški sir.

On je najtrofejniji igrač svih vremena, njega i Zlatan zove najboljim

Previous article

Poljubac u Premiershipu o kojem priča cijela Engleska

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle