VijestiZanimljivosti

Kružni tok o kojem bruji cijeli Split: Ovo je splitska verzija Stonehengea, pokrenuta i velika anketa: ‘Što ćemo staviti u sredinu?’

0

Privremeni kružni tokovi na oba kraja Bračke ulice u Splitu najavljeni su kao početak uređenja ove prometnice koja već 20 godina čeka uporabnu dozvolu.

Splićani se danima ‘zabavljaju’ raspravama o čak 600 tisuća kuna vrijednom privremenom rješenju čija uloga je usporavanje, ali i stalno propuštanje prometa. Uz sve to, na rotor pored hotela Radisson Blu jučer su postavljeni betonski pitari u koje će biti posađeno zelenilo, prenosi Splitski dnevnik.

Splićane je ovaj potez potaknuo da se na Facebooku narugaju ovom čudu suvremene arhitekture.

Dnevna doza splitskog nereda pokrenula je danas anketu u kojoj građani glasaju o vrsti “umjetnog bilja koje žele u sredini onog prekrasnog rotora”. Za sada su većinu glasova osvojile palme.

Facebook stranica Megatroll Split usporedila je rotor sa splitskim Stonehengeom, a njihovi pratitelji su predložili da se u sredinu postavi fontana ili bar selfie stup.

‘U sredini je labirint. Tko ga riješi, dobije posao u Pointa’, objasnio je jedan komentator.

“Šta je Dedal pokraj Geoprojektova projekta i Pointove izvedbe iz Splita?”, pitaju se administratori Dnevne doze, uz poziv splitskom gradonačelniku da brendira grad.


Ostvaren jedan od najzanimljivijih hrvatskih transfera! Do jučer je igrao s najskupljim nogometašem svih vremena, a od danas je u HNL-u!

Previous article

Čilić otkrio što se dogodilo u velikom finalu protiv Federera i detalju o kojem je pričao cijeli svijet: ‘Bilo je to smiješno i apsurdno!’

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti