Domaće zvijezde

Detalji strašne prometne nesreće u kojoj je poginuo glumac Josip Zovko: Prešao na suprotnu stranu, zabio se u Mercedes imotskih oznaka i izgubio život

0

Splitski glumac 48-godišnji Josip Zovko poginuo je u srijedu oko 15 sati na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo na način da je iz za sada neobjašnjivih razloga svojim Alfa Romeom splitskih registracijskih oznaka prešao na suprotni kolnički trak u blagom zavoju, piše Slobodna Dalmacija.

U tom trenutku Zovko svojim vozilom udara u Mercedes imotskih registarskih oznaka kojim upravlja M.G. iz hercegovačkog mjesta Gorica, a koje se normalno kreće svojim prometnim trakom u trenutku udara Zovkova vozila u njegovo. Zovko od siline udara pogiba na licu mjesta, a ozlijeđeni M.G je prebačen najprije u Dom zdravlja Grude, a potom i u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je hospitaliziran.

Tijelo pokojnog Zovka je odmah nakon nesreće prebačeno u mrtvačnicu Bijeli Brijeg u Mostaru, a u petak će se obaviti obdukcija nakon koje će se doznati od kojih je ozljeda preminuo splitski glumac imotskih korijena. Po nalogu dežurnog istražitelja oba vozila hrvatskih registracijskih oznaka koja su sudjelovala u nesreći prebačena su u prostor PU Grude gdje će se ovih dana obaviti vještačenje oba vozila. Tek kada se obavi obdukcija, moći će se organizirati sprovod pokojnog Zovka.

Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

HNK Split

Josip Zovko

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao. Njegova je smrt pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.

Izvor fotografije s mjesta nesreće: Grude.com.

Krulin status od 14.000 lajkova: “Zašto mi sami sebi ne bi izgradili bolnicu?”

Previous article

Automobil imotskih registracija postao hit na Fejsu, odmah ćete uočiti zašto

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *