Hrvatska

Čudovište od dva i pol metra u vodičkoj luci: Dječaci ostima proboli životinju misleći da je ugor, ali ubrzo su shvatili da su gadno pogriješili

0

U subotu predvečer petoro dječaka izvuklo je  zmiju dugu preko 2,5 metra iz mora vodičke luke uz rivu velikog parapeta. 

Na morskom dnu ‘neobičnu beštiju’ prvi je uočio 13-godišnji Niko Vitić. I on i njegov prijatelji prvo su pomislili da je možda riječ o ugoru. Posudili su osti s jednog čamca privezanog u luci te s njima uboli i izvukli  lovinu na rivu.

Njihov čuđenju nije bilo kraja, pričaju nam dječaci, kad su vidjeli da je riječ o zmiji. Odmah je bilo jasno,  kažu djeca, da je zmija bila uginula i prije nego je izvučena iz mora.

infovodice 

Ni nekoliko sati nakon ovog događaja nije se utvrdilo o kakvoj se vrsti radi i je li je otrovnica. Na to pitanje na početku odgovor nije znao ni lokalni veterinar Zorica, ali poslije je za infovodice otkrio da se radi o zelenoj anakondi.

– Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospijela u more teško je reći. Moguće da ga je netko imao kao kućnog ljubimca u terariju pa mu je uginuo i bacio ga u more – rekao je veterinar Zorica

Sudeći po dobro očuvanoj koži i tijelu gmaza, sigurno je da nije dugo provela u moru.

Zbog dobre ugojenosti, može se pretpostaviti da je zmiju nepoznata osoba  držala kao kućnog ljubimca te ju je nakon uginuća odbacilau more.

Slučaj je prijavljen policiji, koja  će provesti istragu. Jedno je sigurno da ova zmija ne pripada nijednoj poznatoj ovdjašnjoj vrsti.

infovodice

Pomahnitali ubojica nastavlja sijati strah u BiH: Bjegunac likvidirao i policajca, cijelo područje blokirano!

Previous article

Golmanu Zvezde ipak pružena liječnička pomoć: Skočio u more, ali prije toga je dobio šipkom po glavi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hrvatska