Hrvatska

‘Bio je to vrlo kompliciran zahvat, trajao je četiri sata’: Doktori na bebi koju je ugrizla argentinska doga izveli novu operaciju

0

Na fotografiji Goran Roić (lijevo), ulaz u dvorište kuće u kojoj je pas napao dijete (desno), argentinska doga (dolje desno, ilustracija)

Djevojčica koju je prije nekoliko dana ugrizao pas i nanio joj teške i po život opasne ozljede u ponedjeljak je ponovo operirana u Dječjoj bolnici u Klaićevoj gdje se nalazi na liječenju.

Naime, prva operacija bila je neposredno po dolasku u bolnicu, ali pokazalo se da je potreban još jedan kirurški zahvat.

– S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno, ali i dalje je vitalno ugrožena, saznajemo od ravnatelja Dječje klinike u Klaićevoj, prof.dr. Gorana Roića.

– Ova druga operacija trajala je četiri sata jer smo morali operirati obje strane glave i mozga, objašnjava neurokirug dr. Miroslav Gjurašin.

Bio je to vrlo komplicirani zahvat s obzirom na to da se radi o tek jednomjesečnoj bebi. Djevojčica je i dalje na respiratoru i životno je ugrožena, naglašavaju liječnici iz Klaićeve.

Stiže hladna fronta/ Ponegdje već puše olujan vjetar, očekuje nas osjetno zahladnjenje: ‘Vraća se i jutarnji mraz’

Previous article

Muke hrvatskih podstanara, cijene skočile u nebo: Za najam prosječnog stana od 60 kvadrata traži se pravo bogatstvo…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hrvatska